Viktigt att prioritera återhämtning efter träning

Att återhämta dig och vila är lika viktigt som det är att du tränar regelbundet. För att du ska kunna tillgodogöra dig träningen du utför på bästa sätt behöver kroppen få tid på sig att återhämta sig mellan varje träningspass. Att återhämta dig i ett spabad är perfekt. Kroppen återhämtar sig väldigt bra när den får värme från bad eller bastu. Så att sjunka ner i ett riktigt varmt och härligt spabad är perfekt om du vill boosta återhämtningen. Att investera i ett spabad är inte bara bra för din kropp utan det är även väldigt trevligt. Du kan umgås med dina vänner och familj genom att bada tillsammans. Ni kan sitta där och samtala, dricka något gott och bara njuta av livet. Det finns olika typer av spabad att ha hemma, hitta ett som passar för dig.

Sömn och kost är viktiga komponenter för återhämtning

Sömn och mat spelar också en viktig roll i återhämtningen. Sömnen är i särklass det viktigaste för att kroppen ska kunna återhämta sig. Under tiden du sover läker kroppen och bygger upp sig igen efter träningen. Se till att du sover tillräckligt många timmar varje natt. För att kunna sova bra kan det vara värt att ha bra rutiner kring sömnen som att gå i säng och gå upp samma tid varje dag. Att äta bra och näringsrika livsmedel är viktigt för att kroppen ska må bra. När du har tränat hårt är det bra att direkt efter få i dig något som ger dig energi. På lång sikt är näringsrik och allsidig kost det viktigaste. Näring, vitaminer och mineraler är det som bygger upp din kropp och får den att fungera optimalt. Det är viktigt att du inte äter för lite när du tränar mycket. När du äter för lite kan inte kroppen reparera sig och då får du inte samma resultat av träningen som du får om du äter tillräckligt.

Vardagsmotion är viktigt för en bra hälsa

Det är även bra att planera in vilodagar när du tränar mycket. Vila innebär dock inte per automatik att du måste ligga i soffan en hel dag. Du kan vila aktivt om du föredrar det. Du exempelvis gå långpromenader på din vilodag för att ändå hålla igång. Vanlig vardagsmotion är också bra. Tänk på att vardagsmotion är viktigt även om du tränar mycket. Hur lång tid du behöver vila efter ett träningspass avgörs av vad du har tränat för något. Hård träning kräver mer vila än lugn och medelintensiv träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *