Träning och hudvård

Träning är bra för huden på många sätt. Men om du vill ha en fräsch och strålande hy ska du förutom att träna även investera i bra basprodukter. På Hudoteket kan du hitta allt du behöver för att ha en välmående hud. Huden i ansiktet är väldigt tunn och utsätts ständigt för påfrestningar. Därför är det viktigt att du tar dig tid och tar hand om din hy. Det viktigaste av allt är att du rengör huden varje morgon och kväll men även efter träning. För även om du inte använder makeup så samlar huden på sig slaggprodukter, olja och föroreningar som du bör ta bort. Om du använder makeup bör du tvätta ansiktet innan träning. Makeup kan täppa till porerna när du tränar och orsaka blemmor och finnar. Det är också viktigt att du återfuktar huden efter du har tränat och rengjort den. Det finns väldigt bra och små reseförpackningar som du kan ha i träningsväskan.

Rengöring är viktigast i en hudvårdsrutin

I din basgarderob för hudprodukter är rengöringen i särklass den viktigaste produkten. Att även ha en dag- och nattkräm är viktigt. De olika ansiktskrämerna gör olika saker för huden. Ansiktskrämernas jobb är generellt att reparera, återfukta och skydda din hud. Dagkrämen skyddar mer än en nattkräm medan den hjälper till att reparera huden medan du sover. Ett serum är också en väldigt bra produkt att ha. Ett serum stärker huden på djupet och balanserar upp den. Serumet är en av nycklarna till en god hudhälsa. Du kan komplettera med en peeling som du gör 1-2 gånger i veckan för att boosta huden lite extra.

Drick mycket vatten när du tränar

Skönhet och träning hör ihop på många sätt och om du både tränar och tar hand om din hud med bra produkter har du alla förutsättningar att se fantastisk ut. När du tränar är det viktigt att du dricker mycket vatten under och efter träningen för att huden ska må bra. Det hjälper huden att renas och återfuktas på ett effektivt sätt. Om du tränar mycket utomhus kan det vara en bra idé att försöka skydda huden mot stora påfrestningar som exempelvis stark sol eller kyla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *