Så får du rödare läppar – med läppstift och träning

Röda läppar är förföriska på många sätt och det finns en anledning till det. Att ha röda läppar innebär att man både är och ser frisk ut, vilket vi alla vill uppnå. Men om du tillhör dem som har bleka eller kanske till och med blåaktiga läppar, bör du inte ignorera det då det kan vara tecken på sjukdom. Använd läpparna som en indikator på hur du mår på insidan och gör vad du kan för att förbättra din hälsa redan idag.

Därför gillar vi röda läppar

Det finns olika sätt att se på en människa hur den mår på insidan. Ett sätt är att ta en titt på huden och framförallt läpparna. Om en person är väldigt blek och saknar en röd nyans på läpparna, betyder det att personen i fråga inte mår så bra på insidan. Dock kan det finnas en mängd olika orsaker till varför en person är blek om hy och läppar, men en vanlig orsak är anemi. Många som drabbas av anemi lider inte nödvändigtvis av en livshotande sjukdom, men anemi ska alltid tas på allvar. En vanlig orsak till anemi är dock brist på järn i maten. Många veganer drabbas av anemi då de inte får i sig tillräckligt med järn, vilket bidrar till en blekare hudton. Med andra ord symboliserar röda läppar ett friskt och starkt blodomlopp, vilket är viktigt för en god hälsa.

Så får du röda läppar

Man behöver inte lida av anemi eller någon annan sjukdom för att bli blek om läpparna. Dålig syresättning i blodet kan bero på många saker, exempelvis för mycket stillasittande. För att få igång blodet gäller det att röra på sig, vilket kommer bidra till en friskare kropp och rödare läppar som en tacksam bonus. Därför bör du utföra någon form av träning på regelbunden basis för att främja en bättre hälsa som både känns inåt och syns utåt.

Röda läppar kan som bekant även åstadkommas på artificiell väg. Med hjälp av ett läppstift blir läpparna snabbt röda och fina både till vardag och fest. Välj ett läppstift som passar din hudton bäst för att läppstiftet ska se mer naturligt ut. Ta hjälp av en makeupartist som kan se ut ett passande läppstift till dig om du inte vet vad du ska välja. Använd färger och kulörer på läppstiften som du trivs med för att känna dig bekväm och snygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *