Träna – för ett förändrat liv

Det finns många anledningar att börja träna, men en gemensam nämnare är att må bättre. Genom träning kan vi både förbättra vårt fysiska och psykiska mående, på både kort och lång sikt.

Träning – flera effekter

Att träna ger både bättre kondition, mer muskler och förbättrade medicinska värden, förutom att kläderna också sitter bättre. Det är många som tränar för att gå ner i vikt och tycka bättre om sin kropp, och som samtidigt får andra hälsoeffekter. Många börjar också träna för att undvika hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes två. Men det finns flera anledningar att träna då träning även har en positiv effekt på vårt psyke, gör oss piggare, mer hjärnstarka och hjälper till att minska symtom vid sjukdomar som allergi.

Träna – må bättre psykiskt

För att må bättre är det viktigt att komma ut och röra på sig. Om du känner dig nedstämd, lider av depression eller ångest kan du minska symtomen genom att träna. Det är många som har tagit sig genom en depression genom långa promenader, gärna med en hund. Andra har känt att ångest och oro har minskat genom att träna hårt. Träning kan också hjälpa dig om du har problem med ett beroende, inte som primärt hjälpmedel, men som en del av behandlingen. Om du har problem med alkohol, droger, spelberoende, stress eller medberoende kan du söka hjälp hos Ljungsjöberg, som erbjuder behandlingar och hjälp för både individer och företag. Genom att både söka hjälp och röra på dig kan du börja att komma till rätta med dina problem. Att var fysiskt aktiv är också ett bra sätt att förebygga psykisk ohälsa.

Träna – för att bli piggare

När vi sitter i soffan känns det sällan som om vi ska bli piggare av att ta en långpromenad, en löptur eller gå till gymmet, tvärtom upplever vi ofta att är lösningen är att sitta kvar i soffan. Paradoxalt nog är lösningen på trötthet att röra på sig. Ju mer du tränar, desto piggare blir du. Om du cyklar eller promenerar till jobbet kommer du att jobba bättre under dagen, än om du åkt bil eller buss från dörr till dörr. Om du känner dig trött kan ett glas vatten och en tjugo minuter lång promenad vara en bättre lösning, än en kopp kaffe i soffan, dock utesluter inte det ena det andra.

Förebygg sjukdomar

Vi blir hjärnstarka av motion, vi har lättare att koncentrera oss och att lösa uppgifter om vi rör på oss. Vi ökar kanske inte vårt iq, men vi kan använda vår hjärna bättre genom att vara fysiskt aktiva. Det visar sig att träning ofta kan minska risken för olika sjukdomar och ger oss också ett bättre immunförsvar. Om du lider av allergier, särskilt pollenallergi, kan träning minska dina symtom. Börja försiktigt och bygg upp ett bättre immunförsvar för att på sikt få ett förändrat liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *