Träning för att se bra ut

Att ha ett utseendemål med sin träning är inte riktigt accepterat även om troligen majoriteten av de som tränar gör det för att se bättre ut. Istället brukar många säga att de tränar för bättre hälsa eller ork i vardagen medan de kanske egentligen bara vill bli smala eller få snygga biceps.

Att vilja ändra formen på sin kropp är ofta mer effektivt än att träna för att må bra eftersom det är enklare att se framsteg med måttband eller i spegeln. Träning leder också till ett mer hälsosamt utseende med fräschare hy och bättre hållning. Om du tränar för att se bra ut finns det även ytterligare sätt att förbättra ditt utseende genom effektiva behandlingar. Om du lider av tunt hår eller vill släta ut rynkor är prp en enkel och effektiv behandling. Behandlingen hos NordicHair Clinic tar endast 45 minuter och är smärtfri utan biverkningar.

Forma kroppen med styrketräning

Den som vill ändra sin symmetri på kroppen måste träna styrketräning för att kunna bygga upp större muskler. Om du har vissa delar som du vill ska se mindre ut undviker du istället att träna dem medan du bygger upp musklerna runt omkring. Till exempel tycker många tjejer att de har för breda lår eller för stora vader och de kan då istället bygga upp överkroppen med tung styrketräning vilket kommer göra att låren ser mindre ut. Ofta handlar kroppens utseende om förhållande mellan olika kroppsdelar och vi har väl alla sett killarna på gymmet som endast tränar bröst och biceps vilket gör att de plötsligt ser ut att ha tunna kycklingben!

Träning med skivstång är ett effektivt sätt att träna kroppen. Den kan användas både till ben och ryggövningar och till bröstpress och tricepspress. Om du är nybörjare på gymmet är det bra att be om att få en instruktion till maskiner och fria vikter så att du är säker på att du gör övningarna på rätt sätt. Felaktig teknik kan tyvärr leda till skador och till att du inte tränar muskeln på det mest effektiva sättet.

Bli smal med konditionsträning

För att gå ner i vikt krävs både rätt mat och rätt träning. Konditionsträning bränner mycket energi och du kan välja mellan att köra långa pass i medellugn intensitet eller kortare högintensiva pass. Vilket du väljer beror på vad du tycker bäst om och hur mycket tid du har. Högintensiva pass är tidseffektiva men mycket jobbigare fysiskt och har dessutom högre skaderisk än långa lugna pass. Kom ihåg att inte äta extra mycket bara för att du tränar om du vill gå ner i vikt eftersom du då riskerar att fylla på med mer kalorier än vad passet har förbränt. Om du upplever att du har svårt att gå ner vikt gäller det att se över hela din livsstil för att hitta dolda kaloribovar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *