Simning är en av de bästa träningsformerna

Simning är en väldigt populär och bra form av träning. Det finns många fördelar med just simning och vi kommer gå igenom en del av dessa här. Man kan ägna sig åt simning året runt tack vare alla de simhallar som finns runt om i Sverige. Ofta kostar det väldigt lite att köpa till exempel ett årskort på en simhall. Dessutom kan man ofta få rabatt från sitt jobb om man jobbar åt kommun, landsting eller stat. Även många privata företag erbjuder subventionering när det gäller friskvård. Detta bör man nyttja för att ta hand om sin hälsa.

Simning är allsidig träning

Simning är en väldigt allsidig form av träning. Genom att simma tränar du både kondition och styrka. Du tränar också hela kroppen. Oavsett vilket simsätt du väljer så får du en bra träning för både muskler och hjärta. Tack vare att man använder sig av både ben, armar, mage och rygg för att ta sig fram så tränas kroppen på ett balanserat sätt. Du minimerar på det sättet riskerna som finns med ensidig träning. Om man till exempel enbart tränar övre partiet av kroppen så kan kroppen bli obalanserad och det kan leda till en rad olika skador, inte minst förslitningsskador.

Simning är skonsamt

Simning är också en skonsam form av träning. Simning belastar inte leder och knän på samma sätt som till exempel löpträning gör. Den som springer långa sträckor på hårt underlag får lätt ont i knäna. En vanlig skada är löparknä. Vattnet innebär ett väldigt skonsamt motstånd för kroppen och rörelserna är mjuka vid simning. Kroppen utsätts inte för några hårda stötar och inte heller några hastiga vridrörelser eller liknande som kan vara riskfyllt. Skador är vanligt inom idrott men när det gäller simning på amatörnivå är det oerhört ovanligt med skador. Simning passar därför för alla åldrar och även för den som inte är så vältränad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *