Kombinera barnkalas och fysisk aktivitet

När det gäller barnkalas kan de se ut på flera olika sätt. Man behöver inte bjuda på sju sorters kakor och tårta, utan istället kan det vara pizza och en godispåse barnen bjuds på. Man kan dock inte bortse från att det kan bli en hel del onyttigheter som äts på kalaset.

Att ha själva kalaset

Om man inte har det så stort hemma eller om man bara inte vill ha kalaset hemma, kan man välja att ha kalas på en restaurang eller till exempel i en bowlinghall. Om du ska ordna ett barnkalas i Stockholm är O’Learys ett bra val. De har olika val för kalasen. Barnen kan till exempel köra gokart eller utföra andra aktiviteter. I ett vanligt hem är det inte lika lätt att erbjuda sådana aktiviteter.

Fysiska aktiviteter på kalas

En del barn idrottar och rör på sig mycket men en lite skrämmande trend är att barn sitter en hel del stilla. Datorer, mobiler och surfplattor lockar helt enkelt mer än att vara ute och spela fotboll, speciellt om vädret inte visar sig från sin bästa sida. Ett alternativ för att få både det egna barnet och andras barn att röra på sig mer är att ha fysisk aktivitet på kalaset. Varför inte ordna några lekar som kräver att barnen rör på sig? Att ha ett kalas på ridklubben gör också att barnen får röra lite på sig.

Så håller du kalaset billigare

Ibland finns det inte ekonomi att hålla kalas på en annan plats än i hemmet. Då kan man helt enkelt behöva bjuda lite färre barn. Man får förklara för det egna barnet hur läget ser ut. Det kan rent av vara bra för barnet att lära sig att man inte alltid kan få som man vill. Man kan också hålla kalaset i en park eller liknande i närheten. Då finns det gott om plats att röra sig på och för det mesta är det helt gratis att vara där.

Du behöver inte lägga massor av pengar på kalaset. Ordna istället med olika fysiska aktiviteter. Det kostar inte mycket att ha olika lekredskap på plats, eller att låta barnen balansera på olika saker.

Ett nyttigare kalas

Förutom den fysiska aktiviteten på kalaset finns det också andra saker man kan göra för att hålla kalaset lite nyttigare. Det finns inget som säger att man måste bjuda på tårta. Det kanske räcker med en kaka? Istället för godispåse kan de gästande barnen få var sin frukt och kanske en mindre leksak. Det är också som så att barnkalaset inte alltid måste vara helt nyttigt. Barn mår inte speciellt bra av att gå på dieter och det rekommenderas inte heller av läkare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *